6 roliga saker i för barn i Stockholm

Vår vackra huvudstad har saker för både barn och vuxna att roa sig med. Varför inte ta en helg här med hela familjen och hitta på en massa roliga saker tillsammans? Det finns aktiviteter och sevärdheter för barn i alla åldrar som även uppskattas av föräldrar.

En plats i Stockholm som är väl värd ett besök, är Skansen. Här finns det mängder av saker att göra och se. Dels har ni Lill-Skansen, där ni kan klappa djur av olika slag. Ni kan även vara med när djuren matas eller varför inte satsa på ponnyridning. Skansen har även sång och dans-lekar, teater, en egen allsång för barnen och ett tivoli! Ni kan möta Skogsmulle, hjälpa till i hus och gårdar eller åka Skansentåget!

4H-gårdar

6 roliga saker i för barn i StockholmI Stockholm finns det även flera 4H-gårdar att besöka, om ni vill se ännu mera djur. En 4H gård där ni kan klappa och besöka hästar, getter, kaniner, katter, får, höns och mycket mer är Augustendal. Här finns det även en lekplats samt en servering där ni kan fika. Under sommaren så finns det även en utomhusteater här.

Om ni vill att barnen ska kunna leka och rasa av sig, så finns det en mängd olika parklekar att besöka. En parklek är en lekplats med personal och många av dem har möjligheter för er att grilla korv eller att leka inomhus så väl som utomhus. Två bra parklekar som vi rekommenderar är Kronobergsparken och Humlegården.

Om ni letar efter den perfekta platsen att äta glass på, så ska ni besöka Birkastan. Här är disken så att alla barn kan se vad det finns för glass att välja mellan. Godis är något annat många barn gärna tackar ja till. På Hötorget finns det en fantastisk godisbutik vid namn Caramella.

Stockholm erbjuder även ett gäng museer som är perfekta att ta med barnen till. Bland annat så har ni Nordiska museet, Tekniska museet, Naturhistoriska museet, Spårvagns- och leksaksmuseet samt Tom Tits Experiment. Tom Tits ligger en bit utanför Stockholm, men det är lätt att ta sig hit med bil eller genom att åka kommunalt.

Vem älskar inte sagor? På Junibacken, i Djurgården möter ni en mängd olika sagofigurer. Bland annat i stort sett alla Astrid Lindgrens figurer, men även Alfons Åberg, Pettsson och Findus och Mumintrollen. På Junibacken kan ni tillbringa många timmar, då det finns olika världar, teaterföreställningar, sagotåg och mycket mer!