Fem billiga nöjen i Stockholm

Stockholm är en av de dyrare städerna i världen. Faktum är att staden är nästan ökänd för sina priser på krogen och på boende. Den som besöker staden, eller den som är stockholmare själv för den delen, kan dock hitta på mycket utan att det behöver kosta skjortan. Vill man uppleva Stockholm på en liten budget är det dock just saker som boende och restaurangbesök man kan försöka snåla med. När det kommer till aktiviteter finns det mycket billigt att göra, där de nedanstående tipsen är få i förhållande till urvalet.

Promenera i Gamla stan

Fem billiga nöjen i StockholmEn promenad i Gamla stan är något som även många infödda Stockholmare uppskattar att göra med jämna mellanrum. Stadsdelen är pittoresk och välbevarad med små fastigheter, trånga gränder och ojämn kullersten.

Vill man göra något mer än att bara promenera får man dock vara beredd på att lägga ner lite pengar. Affärerna och restaurangerna som finns här är ofta ganska dyra, samtidigt som det dock ska påpekas att många av krogarna håller hög kvalitet. Den som besöker Stockholm på budget bör oavsett inte missa att promenera i Gamla stan.

Parkhäng

Många menar att det är på sommaren som Stockholm vaknar till liv. Stockholmarna går ofta ut och sätter i något av stadens grönområden, antingen på en filt på gräset eller på någon av de uteserveringar som finns i anslutning till många av parkerna.

Inte sällan anordnas evenemang i parkerna under sommaren, som dessutom brukar vara gratis. Till exempel brukar det finnas en mycket populär utomhusbio i Rålambshovsparken på Kungsholmen. Är det inte utomhusbio kan det röra sig om gratis konserter eller marknader.

Åka pendelbåt

Om du inte vill lägga pengar på en dyr skärgårdstur, kan du få en trevlig vy av Stockholm från vattnet med pendelbåtarna som går i SL:s regi. Båtarna kostar som en vanlig buss- eller tunnelbanebiljett, vilket är 29 eller 43 kronor, beroende på om du köper reducerat eller helt pris. Om du som turist köpt ett tredagarskort eller liknande biljett för kollektivtrafiken behöver du alltså inte betala något extra.

Den mest populära sträckan bland besökare är troligtvis Slussen – Skeppsholmen – Djurgården. Ett tips är att hoppa av i Skeppsholmen och ta en promenad runt den lilla ön. I övrigt finns pendelbåtar från platser som Ekerö (hållplats nära Drottningholms slott), Nybroplan och Klara Mälarstrand.

Fönstershoppa

Att fönstershoppa kan nästan vara lika roligt som att faktiskt shoppa. I Stockholm finns ett brett urval av butiker att gå och titta i. Vill du se ett riktigt stort utbud kan du ta pendeltåget ut till Solna station och Mall of Scandinavia, som är Skandinaviens största galleria.