Shopping i Stockholm

Centrala Stockholm är där du hittar de stora varuhusen. Allt under ett (faktiskt tre) tak – centrala Stockholm är ett mycket bekvämt shoppingparadis.
Drottninggatan är fullspäckad med små specialbutiker, stora butiker som H&M och Zara, svenska modebutiker med härliga varumärken och nästan varje typ av återförsäljare som du kan tänka sig. Håll utkik efter Designtorget vid Sergels Torg, de säljer mest hushållsdesign/funktionella objekt som skapats av mycket lovande nordiska designers som du är osannolikt kommer att hitta någon annanstans.hotell centrala Stockholm

NK på Hamngatan i centrala Stockholm är där Stockholms bästa shopping kan göras. Det upptar fyra våningar i en av Stockholms mest imponerande byggnader. Här är NK en högklassig galleria och elegant fyller den sin plats med svenska och internationella moden, designer och hushållsgodsaker, kosmetika, skor etc. Gå till källaren för att hitta unika svenska och nordiska konstglas, kristall och köksutrustning. Välkända svenska varumärken som Gant och J. Lindeberg är här, liksom Scandinaviska favoriterna Fillipa K. Acne och Tiger.

PUB på Drottninggatan är Stockholms äldsta varuhus med en historia som sträcker sig tillbaka till 1882. Det finns inget 1882 om butiken nu dock, det är numera väldigt modernt med ett svenskt/skandinaviskt designfokus och en helt unik Stockholm-stil. På 2:a våningen hittar du svenska modedesigners som Carin Wester, Dagmar, Fifth Avenue Shoe Repair, Hope, Minimarket och Whyred. På 3:e våningen hittar du rum för coola möbler, inredning och föremål för hushåll.

Åhléns i centrala Stockholm är i skärningspunkten mellan Drottninggatan och Hamngatan och är en av de varuhus som säljer precis allt – från en tvål, till designer konstglas. Åhléns är stor i internationella och svenska varumärken inom mode, skönhet och kosmetiskaprodukter. Kolla in deras egna varumärke för hushåll för utmärkt kvalitet och pris. Och tur du – Åhléns är öppet till 9,00 varje veckodag.

Drottninggatan är förmodligen Sveriges mest trafikerade, livliga gata och utöver shopping hittar du en massa bra restauranger här på sommaren.